Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2009

"Οι αγκυλώσεις των παππούδων μας"...

Με ένα στόμα, μια φωνή το Τρίτο Ράιχ της Νέας Τάξης δίνει το σύνθημα...Ανιστόρητα "πράσινα" τσουτσέκια, έμμισθοι πρακτορίσκοι της πορδής, ροζ "αριστεροί" του Διονύσου, μίζεροι καθηγητούληδες θέλουν να μας αποκόψουν από την ζώσα και περήφανη παράδοσή μας με κάθε τρόπο, με κάθε μέσο, με κάθε αφορμή. Ανάμεσα στα ξυνά τους καρμπόν λογάκια, μας χαρίζω τον εθνικό μας ύμνο και το υπέροχο εμβατήριο του ένδοξου Πολεμικού μας Ναυτικού!



Ζήτω η Ελλάδα (που αντιστέκεται) συνΕλληνες, ζήτω η 28η Οκτωβρίου 1940!

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ- ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ
Τι υπηρετούν οι παρελάσεις;
Δευτέρα, 26 Οκτώβριος 2009

"...Οι μαθητικές παρελάσεις στρατιωτικού τύπου είναι ένας ακόμα αναχρονισμός που μεταδίδει στα παιδιά μας τις αγκυλώσεις των παππούδων μας. Σε μια περίοδο που όλοι συμφωνούμε ότι οι αξίες που θα έπρεπε να μεταφέρει η εκπαιδευτική διαδικασία είναι η ανάδειξη της ιδιαιτερότητας και της κριτικής σκέψης, οι παρελάσεις διδάσκουν στα παιδιά μας τη χαρά (;) της ομοιομορφίας και της υπακοής. Η επιβολή της στρατιωτικού τύπου πειθαρχίας υπήρξε καινοτομία των εθνικοσοσιαλιστικών και άλλων ολοκληρωτικών καθεστώτων και δεν έχει καμία σχέση με τις αξίες μιας σύγχρονης κοινωνίας. Ακόμα περισσότερο που τα παιδιά υποχρεώνονται από το τελετουργικό να αποδώσουν χαιρετισμό-υποταγή στις αρχές του τόπου..."

19/03/2005
Οι μαθητικές παρελάσεις αρμόζουν σε ολοκληρωτικά καθεστώτα. 'Αρθρο του Αλέξη Τσίπρα* στον "Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής"

"...Στις μέρες μας βέβαια όλα αυτά θεωρούνται γραφικά κατάλοιπα του παρελθόντος σε όλες σχεδόν τις δημοκρατικές πολιτείες. Υπάρχει, ίσως ακόμα η Βόρεια Κορέα, πιστή στις παραδόσεις των ανελεύθερων καθεστώτων του πάλαι ποτέ "υπαρκτού", για να συναγωνίζεται τη χώρα μας σ΄ αυτόν τον παρωχημένο, αναχρονιστικό και εν τέλει αντιδημοκρατικό θεσμό, των μαθητικών παρελάσεων..."


Ελευθεροτυπία, Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2009 ΠΛΗΘΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΦΩΝΕΣ ΑΠΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ, ΠΟΥ ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΚΑΤΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΚΑΤΑΛΟΙΠΟ ΑΛΛΩΝ ΕΠΟΧΩΝ

Καιρός για «όχι» και στις μαθητικές παρελάσεις;

«Εδώ και χρόνια γίνεται συζήτηση τόσο στον εκπαιδευτικό κόσμο όσο και σε ολόκληρη την ελληνική κοινωνία για τον θεσμό των μαθητικών παρελάσεων. Είναι σίγουρο ότι οι παρελάσεις αποτελούν κατάλοιπο μιας άλλης εποχής και δεν προσφέρουν σχεδόν τίποτα το ουσιαστικό στη σημερινή, σύγχρονη εκπαιδευτική και μαθησιακή διαδικασία», σημειώνει ο Δημήτρης Μπράτης, πρόεδρος ΔΟΕ (Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας).

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΚΟΥΛΟΥΡΗ
Καθηγήτρια Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου

"...Στη σύγχρονη δημοκρατική Ελλάδα δεν είναι δυνατόν να εξακολουθεί να υπάρχει ένας απαρχαιωμένος θεσμός που διδάσκει τη στρατιωτική πειθαρχία ολοκληρωτικών καθεστώτων. Εχουμε αναρωτηθεί ποιες αξίες και ποια πρότυπα συμπεριφοράς εμπνέει στις νέες γενιές μια στρατιωτικού ύφους τελετή με πειθαρχημένο βηματισμό και ομοιόμορφες στολές;..."


6 σχόλια:

  1. Οργή μου βγαίνει και μένα φίλε μου από διαπιστώσεις και συζητήσεις για συναφή θέματα και προσπαθώ να την τιθασεύσω για να ενεργώ με δυναμισμό μεν, με σοφία δε.
    Ας μας φωτίσει κι ας επέμβει να αποκατασταθεί η δικαιοσύνη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΜΠΡΑΒΟ!
    ΕΛΑ ΚΑΙ ΒΘΗΘΑ...
    http://www.conspiracy-channel.gr/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. H Ελλάδα πού αντιστέκεται η Ελλάδα πού επιμένει..!κι όποιος δέν καταλαβαίνει δέν ξέρει πού πατά καί που πηγαίνει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Χρόνια πολλά σε όλους για την ημέρα! Θερμά συγχαρητήρια για την ανάρτηση! Μπράβο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σας ευχαριστώ όλους πολύ! Δεν είμαστε μόνοι φίλοι μου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλησπέρα Γιώργο μου!Χαίρομαι που ξαναγράφεις μετά από τόσο καιρό!Χαίρομαι να σε διαβάζω ακόμα κι αν δεν συμφωνώ πολλές φορές μαζί σου.
    Σχετικά με την παρέλαση η γνώμη μου είναι ότι όλο αυτό έχει ξεθωριάσεικαι για μένα αλλά και για τα παιδιά.Σήμερα δεν κάνουν παρέλαση για να τιμήσουν αυτή την σημαντική επέτειο αλλά για πασαρέλα αγόρι μου!
    Ποιά θα βάλει το πιο κοντό μίνι.
    Πολλά μάλιστα δεν έχουν ιδέα αν τα ρωτήσεις για τις εθνικές επέτειους.
    Δεν ξέρω γιατί, αλλά από παιδί πάντα με άγγιζε η επέτειος του πολυτεχνειου, αυτή έχει μείνει με συγκίνηση ακόμα στην καρδιά μου.
    φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή