Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2010

Μαύρο στον Ψαριανό και στο κόμμα του!


Ο τύπος που έγινε βουλευτής επειδή έβριζε τον αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο... Ο τύπος ο οποίος δηλώνει ότι "φούντες και χασίσια, πρέπει να κυκλοφορούν ελεύθερα στα περίπτερα"...  Ο τύπος που θεωρεί ευατόν επαναστάτη επειδή δεν βάζει γραββάτα στην Βουλή... Ο ίδιος τύπος σήμερα στο Βήμα της Κυριακής δηλώνει μεταξύ άλλων:


- Εχει δημοψηφισματικό χαρακτήρα η επικείμενη αναμέτρηση;

«Δεν έχει δημοψηφισματικό χαρακτήρα. Είναι αυτοδιοικητικές εκλογές. Οποιος θέλει δημοψηφίσματα ας τα προκηρύξει. Οι βουλευτές της Δημοκρατικής Αριστεράς καταψηφίσαμε και το μνημόνιο και τον “Καλλικράτη”. Να λείπουν λοιπόν οι αριστεροδεξιές δημαγωγίες. Για δημάρχους, περιφερειάρχες και προτάσεις ψηφίζουμε. Βεβαίως πλήττεται και η ανάπτυξη και η διαχείριση και η ζωή μας και έχουμε κάνει συγκεκριμένες προτάσεις και σε σχέση με το μνημόνιο που δεν είναι μονόδρομος και για τον “Καλλικράτη” που εφαρμόζεται λάθος, για το ότι όμως είμαστε στην άκρη του γκρεμού δεν ευθύνεται ούτε το μνημόνιο ούτε το ΔΝΤ ούτε η Ευρώπη ούτε ο Καλλικράτης ούτε ο Ικτίνος. Οι κυβερνήσεις ευθύνονται του δικομματισμού και η στρεβλή αντίληψη για την τοπική αυτοδιοίκηση».


- Θα αφήνετε τους εκπροσώπους της τρόικας να εισέρχονται στις υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής ή προτίθεστε να τους πετάξετε έξω όπως ο κ. Αλ. Αλαβάνος;

«Θα καθόμαστε στο προαύλιο, στον υπέροχο κήπο δίπλα στην πισίνα και θα πίνουμε φραπεδιές με τους συμπαθέστατους κατά τα άλλα τσαντάκηδες. Και ξαφνικά θα μπουκάρουν οι Τουπαμάρος των πόλεων και θα τους κρεμάσουμε τους στυγερούς αυτούς εγκληματίες. Θέλετε να πούμε κι άλλα τέτοια;».

Πλακίτσα με το ΔΝΤ και τον Καλλικράτη και μια θολή ροζ κριτική στον δικομματισμό! Χειρότερος από την Ντόρα Μπακογιάννη και τους Μανοανδριανόπουλους γιατί φορά μανδύα "αριστερού" προβάτου ενώ είναι λύκος επικίνδυνος του πιο μαύρου συστήματος! Ας τον μαυρίσουμε ανυπερθέτως αδέλφια και ας αφήσουμε να τον ψηφίσουνε τίποτε γκαλερίστες, η Ρεπούση, υψηλόβαθμοι κρατικοί υπάλληλοι, τίποτα Παρατηρητήρια του Ελσίνκι, ο Κύρκος και η φυσαρμόνικα του Κύρκου! Μπορούν να τον ψηφίσουν επίσης οι διαμένοντες σε λοφτ στο Γκάζι, ο σκηνοθέτης του "Κυνόδοντα", επαγγελματίες αντιρατσιστές (από αυτούς που μένουν σε περιοχές όπου οι μόνοι αλλοδαποί είναι οι υπηρέτες τους). Α, μπορεί να τους ψηφίσει κι ο κυρ Νίκος Κωνσταντόπουλος, ο τέως πρόεδρος του Παναθηναϊκού... Τι τρελή πλάκα σπάει ο ντουνιάς με κάτι τέτοιους  "αριστερούς" της επίγευσης που αφήνει ένας παλαιωμένος Μπουτάρης...

Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2010

Να τους ρίξουμε!


Αν στις επερχόμενες δημοτικές το Πασοκ και οι συνοδοιπόροι του: Λαος, Ντορούλα, Δημοκρατική Αριστερά, Οικολόγοι Πράσινοι δεν καταποντιστούν, τότε, συγγνώμη, αλλά είμαστε άξιοι της μοίρας μας! Μέχρι την 7η Νοεμβρίου είναι καθήκον μας να δουλέψουμε προς αυτή την κατεύθυνση. Αναρτήσεις στα ιστολόγια, κουβέντα με φίλους και γνωστούς, ξεμπρόστιασμα της πιο χυδαίας επίθεσης που εχει δεχτεί ο Λαός και η Πατρίδα! Ας "απολαύσουμε" μαζί τώρα ένα βιντεάκι φτιαγμένο από τους μετρ στο είδος πολιτικούς απατεώνες.

Υ.Γ. Για τα υπόλοιπα κόμματα θα τα πούμε άλλη ώρα. Ας βάλουμε μια γραμμή για αρχή από το Μνημόνιο και πέρα και όταν ξεκαθαρίσει το τοπίο τα ξαναλέμε...

Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2010

Ο άνθρωπός μας στην Αθήνα...

Πατριώτες, για πόσο ακόμα θα τον τρώμε στη μάπα;


Εύσημα για την αντιμετώπιση της κρίσης


Τα εύσημα απέδωσε ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν στον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου για τον τρόπο που αντιμετωπίζει την κρίση της ελληνικής οικονομίας, υποδεχόμενος τον κ. Παπανδρέου στο Λευκό Οίκο.

"Συγχαίρω τον πρωθυπουργό για την εξαιρετική δουλειά που κάνει στο χειρισμό της οικονομικής κρίσης και Θεού θέλοντος θα βάλει τη χώρα του πάλι στο σωστό δρόμο" τόνισε ο κ. Μπάιντεν για να τον διακόψει ο κ. Παπανδρέου, επισημαίνοντας ότι "είμαστε ήδη στο σωστό δρόμο".

Ο Αμερικανός αντιπρόεδρος συμφώνησε, λέγοντας "είσαστε στο σωστό δρόμο, είσαστε στο σωστό δρόμο και είμαστε εντυπωσιασμένοι από τη σκληρή δουλειά που κάνετε. Συγχαρητήρια".

ΑΠΕ-ΜΠΕ 21/9/2010

Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2010

Πατέρ ημών...

Από την υπέροχη Divna Ljubojevic στο στόμα μας... Κι από κει στην καρδιά μας. Είθε..

Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου 2010

Ο Νικηταράς και η οικονομική κρίση


Ο Νικήτας Σταματελόπουλος ή πιο γνωστός Νικηταράς ήρωας από τους λίγους της Επαναστάσεως του 1821, πέθανε στην (ψάθα) ζητιανεύοντας στα σοκάκια του Πειραιά. Η αρμόδια αρχή η οποία χορηγούσε τις θέσεις στους επαίτες, είχε ορίσει για τον ήρωα- επαίτη μια θέση κοντά στο σημείο όπου βρίσκεται σήμερα η εκκλησία της Ευαγγελίστριας και του επέτρεπε να επαιτεί κάθε Παρασκευή! Ήταν τόση η φτώχεια του σχεδόν τυφλού πλέον στρατηγού- η πολιτεία δεν του είχε δώσει σύνταξη- ώστε δεν είχε χρήματα ούτε για να αγοράσει ψωμί για την άρρωστη γυναίκα του- εκείνος μπορούσε να αντέξει την πείνα περισσότερο-.




Η περιπέτεια του ήρωα έφθασε στα αυτιά πρέσβη Μεγάλης Δύναμης, ο οποίος ενημέρωσε σχετικά την κυβέρνησή του. Έτσι κάποια στιγμή απεσταλμένος της πρεσβείας βρέθηκε στη θέση που ζητιάνευε ο στρατηγός. Μόλις ο Νικηταράς τον τον αντιλήφθηκε μάζεψε αμέσως το απλωμένο του χέρι! Τι κάνετε στρατηγέ μου; Ρώτησε ο απεσταλμένος. Απολαμβάνω την ελεύθερη πατρίδα! Απάντησε περήφανα ο ήρωας. Μα εδώ την απολαμβάνετε καθισμένος στο δρόμο; Η πατρίδα μου έχει χορηγήσει σύνταξη για να ζω καλά αλλά εγώ έρχομαι εδώ για να παίρνω μια ιδέα πώς περνάει ο κόσμος. αντέτεινε ο περήφανος Νικηταράς. Είδε και απόειδε ο ξένος και γύρισε να φύγει χαιρετώντας ευγενικά. Φεύγοντας όμως, άφησε να του πέσει ένα πουγγί με χρυσές λίρες ώστε να μην προσβάλει τον πάμφτωχο στρατηγό. Ο Νικηταράς άκουσε τον ήχο, έπιασε το πουγγί το ψηλάφισε και φώναξε στον ξένο. Σου έπεσε το πουγγί σου. Πάρτο για να μην το βρει κανείς και το χάσεις!



Μακάρι τέτοια παραδείγματα να γίνουν και σήμερα φωτεινοί φάροι στη δύσκολη πορεία μας και έξοδος στα αδιέξοδα.

Πηγή: Ζωντανό Ιστολόγιο

Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2010

Από την Πάτρα στο Sisatovac...


Τόποι και πρόσωπα που μας φέρνουν στον νου μια Ελλάδα που χάνεται ή που βρίσκεται καλά κρυμμένη στην ύπαιθρο ή σε μοναστήρια και ενορίες στην έρημο των πόλεων... Ο π. Αναστάσιος Γκοτσόπουλος ταξίδεψε από την Πάτρα ως το Sisatovac της βόρειας Σερβίας και μας μεταφέρει με παρρησία και γλαφυρότητα όσα αποκόμισε από το ταξίδι αυτό. Φαίνεται πως η πολύπαθη και αδελφή Σερβία δεν σταμάτησε να σπαράσσεται μετά το πέρας των "ανθρωπιστικών βομβαρδισμών" της "πολιτισμένης" Δύσης. Φαίνεται πως η πίστη και η κουλτούρα ενός λαού είναι ο τελικός στόχος. Ας γρηγορούμε κι εμείς λοιπόν...

ΑΠΟ ΠΑΤΡΑ ΣΤΟ SISATOVAC

Κείμενο και φωτογραφίες: π. Αναστάσιος Γκοτσόπουλος

Την επεξεργασία του μέσω scribd την δανείστηκα από το ιστολόγιο Θρησκευτικά.