Τρίτη 15 Ιουνίου 2010

Σόρος "υποκατάστημα Ελλάδος"...

Οι παρακάτω αφίσες ανήκουν σε ένα νέο σχετικά κόμμα το οποίο ονομάζεται Φιλελεύθερη Συμμαχία και το οποίο ως προμετωπίδα του έχει το τρίπτυχο:

ΑΤΟΜΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ, ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΑΝΟΙΚΤΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ανοιχτή κοινωνία...Τι μου θυμίζει, τι μου θυμίζει...Για να το μεταφράσω στα αγγλικά... Open Society. Μωρέ το περίφημο ίδρυμα του φιλάνθρωπου Σόρος πως λέγεται, πως λέγεται... Μα Open Society Institute! Βρε, βρε συμπτώσεις... Και επειδή διαβάζοντας την ιστοσελίδα είδα να γράφετε και το εξής:

Ποιες είναι οι πηγές χρηματοδότησης της Φιλελεύθερης Συμμαχίας;


Η Φιλελεύθερη Συμμαχία δεν προτίθεται να στηριχτεί σε επιφανείς χρηματοδότες και κεντρικές πηγές χρηματοδότησης. Θα στηριχτεί αποκλειστικά στην εθελοντική συνεισφορά των μελών και φίλων της. Ταυτόχρονα, αξιοποιεί τις νέες τεχνολογίες και κυρίως το διαδίκτυο, προκειμένου να μειώσει τα λειτουργικά έξοδα.

Λέω μήπως να λέγατε του Γιωργάκη του Σόρος τίποτα...Όχι τίποτα άλλο αλλά επειδή τακιμιάζετε ιδεολογικά...

Ας δούμε όμως σημειολογία τα παιδιά... Η πέτρα ταυτίζεται με τον κακό εθνικισμό. Τα παληκάρια δεν νιώθουν πέτρες ριζιμιές αυτής της πατρίδας. Ανέστιοι και πολυεθνικοί και υπερεθνικοί όπως τα κεφάλαια του ...Σόρος ας πούμε... Και η ομπρελίτσα του πεντάστερου resort με την ελευθερία. Δια την συγκεκριμένη νόσο σας προτείνω Σεφέρη:






Ο τόπος μας είναι κλειστός, όλο βουνά


που έχουν σκεπή το χαμηλό ουρανό μέρα και νύχτα.


Δεν έχουμε ποτάμια δεν έχουμε πηγάδια δεν έχουμε πηγές,


μονάχα λίγες στέρνες, άδειες κι αυτές,


που ηχούν και πού τις προσκυνούμε.


Ήχος στεκάμενος κούφιος, ίδιος με τη μοναξιά μας


ίδιος με την αγάπη μας, ίδιος με τα σώματά μας.


Μας φαίνεται παράξενο που κάποτε μπορέσαμε να χτίσουμε


τα σπίτια τα καλύβια και τις στάνες μας.


Κι οι γάμοι μας, τα δροσερά στεφάνια και τα δάχτυλα


γίνουνται αινίγματα ανεξήγητα για την ψυχή μας.


Πώς γεννήθηκαν πώς δυναμώσανε τα παιδιά μας;






Ο τόπος μας είναι κλειστός. Τον κλείνουν


οι δυο μαύρες Συμπληγάδες. Στα λιμάνια


την Κυριακή σαν κατεβούμε ν' ανασάνουμε


βλέπουμε να φωτίζουνται στο ηλιόγερμα


σπασμένα ξύλα από ταξίδια που δεν τέλειωσαν


σώματα που δεν ξέρουν πια πώς ν' αγαπήσουν.









Στην δεύτερη αφίσα το resort παραμένει. Δια την συγκεκριμένη γρίπη σας προτείνω Misha τρία χάπια την ημέρα...







Τώρα δια την τρίτην αφίσαν η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά! Προφανώς αντιγράφουν τον Ιό της Ελευθεροτυπίας που μιλαει για φαιοκόκκινο κίνδυνο. Εδώ μια Λιάνα δεν τους χρειάζεται δια πολλαπλάς επαλήψεις;











Εδώ χαρακτηρίζουν επιχείρηση ζόμπι την ΕΥΔΑΠ ας πούμε... Το ζόμπι είναι λογικό να χρησιμοποιείται ως όρος. Τέτοιες ταινίες βλέπουν τρώγοντας τα αγαπημένα τους burgers...





Άνευ σχολίου η παρακάτω! Εεεεεεεε Καραμήτρο συγχωνεύθηκαν... Το πήρες χαμπάρι; 



Κι ολα αυτά μια μέρα που στα νοσοκομεία διώχνουν τους αρρώστους γιατί δεν έχουνε τα χρειώδη... Για ακόμη μια φορά οι προσευχούλες του κοσμάκη προς τους Αγίους μας, την Παναγία μητέρα και τον Χριστό θα καθαρίσουνε...

4 σχόλια:

  1. Αγαπητή πλώρη, σας ευχαριστώ για την προβολή της Φιλελεύθερης Συμμαχίας στο ιστολόγιο σας. Τυγχάνω μέλος της και θέλω να πιστεύω πως το ενδιαφέρον σας είναι ειλικρινές και καλόπιστο.

    Με τον George Soros δεν υπάρχει η παραμικρή σχέση, το όραμα μας όμως παραμένει μία ανοικτή κοινωνία, η οποία θα σέβεται τον κάθε πολίτη και τις επιλογές του.

    Ο πατριωτισμός τέλος βρίσκεται στο κέντρο του πολιτικού μας προγράμματος, όχι όμως με την έννοια που τον εκλαμβάνονται η κυρία Κανέλλη και οι "διαφωτιστές" της αριστεράς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπητέ Manoliscus, σας ευχαριστώ για το σχόλιό σας. Αντιλαμβανόμαστε και οι δύο πως η αίσθηση που έχουμε για την πατρίδα οι δυό μας απέχει χιλιόμετρα, μίλια, έτη φωτός...Φαντάζομαι πως έννοιες όπως έθνος κράτος σας προκαλούν ειρωνικά χαμογελάκια...Καλό είναι όμως ως φιλελεύθεροι να είστε και ειλικρινείς και όχι να λειτουργείτε ως πολιτικοί του '50... Να αποδείξω ότι επιχορηγείστε από τον κυρ Γιώργη δεν μπορώ, δεν έχω στοιχεία αν και είναι γνωστό ότι ο κυρ Γιώργης χρηματοδοτεί τέτοιες προσπάθειες. Διαφωνείτε όμως στα οράματά του; Σας είναι απεχθής; Μου θυμίζετε τον Πέτρο που πριν αλέκτωρ φωνήσαι... υγ Αν σας διαφήμισα από τούτο το ιστολόγιο συγγνώμη δεν το ήθελα πραγματικά! Βέβαια μπορώ να αντιληφθώ πως και η αρνητική διαφήμιση διαφήμιση είναι και εσείς ως άνθρωποι των αγορών τα ξέρετε αυτά...υγ2 Με ποιόν από τους στην δεξιά στήλη του ιστολογίου φρικάρετε ποιό πολύ αλήθεια; Με τον Παπουλάκο να υποθέσω;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ίσως βρισκόσασταν προ εκπλήξεως αν σας έλεγα πως η φιλοπατρία μας δεν απέχει και τόσα έτη φωτός όπως ενδεχομένως νομίζετε.

    Οι έννοιες έθνος και κράτος είναι για εμάς πρωτεύουσες, ειδάλλως θα ιδιωτεύαμε ασχολούμενοι με το στενό μας ατομικό συμφέρον. Ως φιλελεύθεροι όμως αγωνιζόμαστε για μία ισχυρή, εξωστρεφή οικονομία και για ένα έθνος που θα βρίσκεται επάξια στην διεθνή πρωτοπορία, παράγοντας γνώση και πολιτισμό.

    Προσωπικά δεν μου προκαλεί δυσφορία κανένας από τους ευρισκόμενους στην δεξιά στήλη, τους εκτιμώ όλους και τους κρίνω τοποθετώντας τους στο αντίστοιχο ιστορικό πλαίσιο. Το ίδιο και ο George Soros, τον οποίο πιστεύω πως αδικείτε και υπερεκτιμάτε.

    Ευχαριστώ για την φιλοξενία και καλή συνέχεια με τα λόγια της πλώρης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αγαπητέ φίλε... Αδικώ τον τύπο που θησαυρίζει εις βάρος της πατρίδας; Μπράβο αντίληψη! υγ Πείτε του Βασιλάκη που έχετε λινκαρισμένο να πει του Μητσοτάκη πως έχετε λινκαρισμένο πως δεν είναι εντάξει. Στις προηγούμενες εκλογές κατέβαινα από τα σκαλιά της εκκλησίας και να σου κοριτσάκι που μοίραζε φυλλάδια του Κυριάκου...Να τον μαλώσει ο χυδαίος υβριστής του Χριστόδουλου τον Κυριάκο για ψηφοθηρία θρησκόληπτων. Ντροπή νέοι άνθρωποι λογικές του 50...

    ΑπάντησηΔιαγραφή