Τρίτη, 26 Ιανουαρίου 2010

Αγάλι αγάλι...Ομιλία εφ' όλης της ύλης
Εθνικά θέματα και οικονομία στην παρέμβαση Γ.Παπανδρέου από το Στρασβούργο

26/01/10 15:06 in.gr

Για το Μεταναστευτικό

Σχετικά με το θέμα της μετανάτευσης τόνισε ότι η Ελλάδα αναμορφώνει τη νομοθεσία της και ανέφερε ως παράδειγμα το νομοσχέδιο που προωθείται για τη χορήγηση ελληνικής ιθαγένειας στα παιδιά των μεταναστών που γεννιούνται στηνΕλλάδα.

Για την Ελλάδα το θέμα αυτό, όπως τόνισε ο πρωθυπουργός, έχει υψηλή προτεραιότητα καθώς η χώρα βρίσκεται σε μια περιοχή που δέχεται μεγάλα κύματα μεταναστών, λόγω των εκτεταμένων της ακτών και των χιλιάδων νησιών, που δίνουν τη δυνατότητα σε λαθρέμπορους από την Τουρκία, αλλά και άλλες χώρες να μεταφέρουν μετανάστες στην Ελλάδα.

Μεταρρυθμίζουμε, πρόσθεσε ο πρωθυπουργός και τις πρακτικές μας για να κινούμαστε σωστά στο πλαίσιο των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και να μπορούν όσοι από τους μετανάστες χρειάζονται άσυλο να το βρουν.

Παράλληλα επισήμανε και την έλλειψη διμερών συμφωνιών και την ανάγκη δημιουργηθούν αυτές που θα αφορούν στον επαναπατρισμό των μεταναστών.

Επίσης τόνισε ότι χρειάζονται παράλληλα και αναπτυξιακές πολιτικές προς τις τρίτες χώρες, ώστε να δημιουργηθεί εκεί η ανάπτυξη και να μην μεταναστεύουν οι πολίτες.

Είπε επίσης ότι η Ελλάδα θα ενισχύσει το κράτος δικαίου αλλά και τα σύνορά της, όπως και τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Ο κ. Παπανδρέου ρωτήθηκε από Πολωνό βουλευτή για το θέμα της διατήρησης ή της απομάκρυνσης κάποιων θρησκευτικών συμβόλων σε δημόσιους χώρους, όπως π.χ. σχολικές αίθουσες.

Ο πρωθυπουργός απάντησε ότι πρόκειται για ένα θέμα που προκαλεί διαμάχες, αλλά επί του παρόντος στην Ελλάδα δεν έχει τεθεί.

Ωστόσο, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να τεθεί κάποια στιγμή καθώς, όπως είπε, οι κοινωνικές γίνονται πολυεθνικές.

3 σχόλια:

 1. Έτσι γίνεται πάντα... όλες οι μικρές και μεγάλες αλλαγές αγάλι αγάλι γίνονται! Αγάλι αγάλι θα αλλάξει ο ΦΠΑ, αγάλι αγάλι θα δουλεύουμε 10ωρα, αγάλι αγάλι θα μπουν ανεμογεννήτριες, αγάλι αγάλι θα κλείσουν τα ασφαλιστικά ταμεία, αγάλι αγάλι θα χάσουμε τις κρατήσεις χρόνων και τις συντάξεις μας (και πολλά άλλα)! Όλα αγάλι αγάλι...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ο ίδιος ο Αγαπημένος μας αναφέρει στη Γραφή ότι ακόμη κι αν φιμώσουν τους ανθρώπους θα κράξουν οι πέτρες...
  Ας φροντίσουμε εμείς που φέρουμε το όνομά Του να μείνουμε αναμένα κεριά και κάνείς δεν μπορεί να τα βάλει με το άσβεστο φως...
  Σε χαιρετώ φίλε μου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. @Pure honesty
  Έτσι όπως τα λες είναι. Δεν κάνουν ποτέ απότομα τις αλλαγές! Λαου λαου να συνηθίσει το πόπολο. υ.γ. ωραίο το καινούργιο χρωματάκι και το σύνθημα στα δεξιά!
  @Αναζήτηση Το ξεχνάμε αυτό και χάνουμε την ψυχραιμία μας΄, έχεις δίκιο φίλη μου!

  ΑπάντησηΔιαγραφή