Τετάρτη 29 Ιουλίου 2009

Το φιλότιμό μου μέσα...

Κάθε φορά που φοβάμαι, αμελώ, βαριέμαι, με πιάνει ο εγωισμός το Κατά Ματθαίον κεφ. 25 μου έρχεται στο μυαλό... Πιάστου την κουβέντα, στείλε ένα mail, ένα sms, δώστου ένα φιλί, ένα χάδι, τηλεφώνησέ του, αγκαλιασέ τον, χτύπα του την πλάτη, χαμογέλα του...Χαμογέλα ρε τι σου ζητάνε...που λεγε κι ο Μίσσιος...

31 “Όταν λοιπόν έρθει ο Υιός του ανθρώπου μέσα στη δόξα του και όλοι οι άγγελοι μαζί του, τότε θα καθίσει πάνω στο θρόνο της δόξας του. 32 Και όλα τα έθνη θα συναχτούν μπροστά του, και θα τους ξεχωρίσει μεταξύ τους όπως ακριβώς ο ποιμένας ξεχωρίζει τα πρόβατα από τα κατσίκια. 33 Και θα στήσει αφενός τα πρόβατα από τα δεξιά του, αφετέρου τα κατσικάκια από τα αριστερά του. 34 Τότε θα πει ο βασιλιάς σ’ αυτούς που είναι από τα δεξιά του: “Ελάτε οι ευλογημένοι του Πατέρα μου, κληρονομήστε την ετοιμασμένη για σας βασιλεία από την αρχή της δημιουργίας του κόσμου. 35 Γιατί πείνασα και μου δώσατε να φάω, δίψασα και μου δώσατε να πιω, ήμουν ξένος και με περιμαζέψατε, 36 γυμνός και με ντύσατε, ασθένησα και με επισκεφτήκατε, ήμουν σε φυλακή και ήρθατε προς εμένα”. 37 Τότε θα του αποκριθούν οι δίκαιοι λέγοντας: “Κύριε, πότε σε είδαμε να πεινάς και σε θρέψαμε, ή να διψάς και σου δώσαμε να πιεις; 38 Και πότε σε είδαμε ξένο και σε περιμαζέψαμε, ή γυμνό και σε ντύσαμε; 39 Και πότε σε είδαμε να είσαι ασθενής ή σε φυλακή και ήρθαμε προς εσένα”; 40 Και αφού αποκριθεί ο βασιλιάς, θα τους πει: “Αλήθεια σας λέω, εφόσον το κάνατε σ’ έναν από αυτούς τους αδελφούς μου τους ασήμαντους, σ’ εμένα το κάνατε”.
41 Τότε θα πει και σ’ αυτούς που θα είναι από τα αριστερά του: “Φύγετε από εμένα οι καταραμένοι, στη φωτιά την αιώνια, την ετοιμασμένη για το Διάβολο και τους αγγέλους του. 42 Γιατί πείνασα και δε μου δώσατε να φάω, δίψασα και δε μου δώσατε να πιω, 43 ήμουν ξένος και δε με περιμαζέψατε, γυμνός και δε με ντύσατε, ασθενής και σε φυλακή και δε μ’ επισκεφτήκατε”. 44 Τότε θα αποκριθούν και αυτοί λέγοντας: “Κύριε, πότε σε είδαμε να πεινάς ή να διψάς ή ξένο ή γυμνό ή ασθενή ή σε φυλακή και δε σε διακονήσαμε”; 45 Τότε θα αποκριθεί σ’ αυτούς λέγοντας: “Αλήθεια σας λέω, εφόσον δεν το κάνατε σ’ έναν από αυτούς τους ασήμαντους, ούτε σ’ εμένα το κάνατε”. 46 Και θα πάνε αυτοί σε κόλαση αιώνια, ενώ οι δίκαιοι σε ζωή αιώνια”.

5 σχόλια:

  1. Είναι στιγμές αγόρι μου που έχουμε ανάγκη να επικεντρωθούμε στον εαυτό μας, να δούμε βαθειά μέσα μας ή να μας απασχολεί κάποιο δικό μας πρόβλημα.Άνθρωποι είμαστε.Αυτό δεν μας κάνει εγωϊστές και αδιάφορους προς τον συνάνθρωπό μας.Δεν μπορούμε να προσφέρουμε πάντα στους γύρω μας.
    Δεν χρειάζεται να νιώθουμε ενοχές γι' αυτό.
    Ενοχές που δημιουργεί η εκκλησία,άλλά και η οικογένεια κατά την άποψή μου.
    Αλλά έχουμε μάθει να επιβεβαιωνόμαστε, να ύπαρχουμε,να νιώθουμε σημαντικοί μόνο όταν προσφέρουμε στους άλλους.
    Αν προσπαθείς πάντα να προσφέρεις χωρίς να είσαι στην καλύτερη ψυχολογική κατάσταση,αυτό μπορεί και να σε διαλύσει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν θα διαφωνήσω μαζί σου στο σημείο που λες ότι πρέπει να είσαι ισχυρός για να δώσεις!
    Για την Εκκλησία όμως έχουμε μια στρεβλή εικόνα ότι θέλει τους ανθρώπους κακόμοιρους και ανίσχυρους. Δυνατούς μας θέλει η Εκκλησία, παντοδύναμους και χαρούμενους Ρενάκι μου...Αυτό που ήθελα να θίξω με αυτή την ανάρτηση είναι μεταξύ άλλων πως με μια τόση δα κίνηση μπορούμε να κάνουμε τόσο καλό...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ναι αγόρι μου αλλά η εκκλησία χρησιμοποιεί το φόβο και τις ενοχές για να μας ελέγχει.
    Δεν μιλώ για τα λόγια του Χριστού αλλά για τον κλήρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αυτή η αντίληψη περί Εκκλησίας Ρενάκι μου προέρχεται από ανθρώπους με φοβικά σύνδρομα προς την ίδια την Εκκλησία.
    Από το blog http://trelogiannis.blogspot.com/ αντιγράφω τα λόγια του Τσαρούχη:Γενικά οι Έλληνες είναι αγράμματοι και αγνοούν τους θυσαυρούς της πατρίδας τους.Θα γίνουν θρήσκοι όσο μορφώνονται ,αντίθετα με άλλους που όσο μορφώνονται παύουν να είναι θρήσκοι.
    Θέλω να πως πρέπει και εμείς και εγώ ο άσχετος πρώτα να το ψάξουμε λιγάκι! Το ότι κάποιες κακόμοιρες γιαγιάδες πέφτουν θύματα ασχέτων ή πονηρών αυτό δε σημαίνει κάτι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αν και διαφωνώ μαζί σου στο θέμα του ρόλου της Εκκλησίας, αποδέχομαι την άποψη σου.
    Ο κάθε άνθρωπος μπορει να έχει τα δικά του πιστεύω, τις δικές του αλήθειες, την δική του θέαση για τη ζωή.Αλλά τόσα χρόνια κατηχητικού από το Δημοτικό έως το Λύκειο, επίτρεψέ μου να έχω άποψη επί του θέματος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή